Pozsonyba látogat a Mathias Corvinus Collegium, Dr. Csepregi Gábor, Kanadában élő filozófus, teológus angol nyelvű előadásával.
IDŐPONT: 2023. november 07. (kedd), 17:30
HELYSZÍN: Csemadok Pozsony /Bratislava – Námestie 1. mája, 811 06 Pozsony
Idézve az ünnepelt feltalálót, Rubik Ernőt: "Gyakran csak akkor csináljuk igazán jól a dolgokat, ha játékosan csináljuk őket." A játék nem csak egy dédelgetett tevékenység, hanem egy hozzáállás is – egy módja annak, hogy kapcsolatba lépjünk valakivel vagy valamivel az életünkben. Ez a sajátos hozzáállás olyankor válik életünk részévé, amikor lazán válaszolunk egy felvetésre vagy örömmel kockáztatunk, esetleg humorosan veszünk részt egy beszélgetésben.
Ilyenkor tulajdonképpen gyakorlati céljuktól függetlenül teszünk dolgokat. Ezt követően egy bizonyos időre cselekedeteinket és szavainkat egyfajta játéknak tekintjük. Ez az előadás részletesen bemutatja, hogyan és mikor tudunk játékos hozzáállást alkalmazni és rávilágít arra, milyen is az, amikor mindez az elégedettség és a teljesség érzését hozza el a mindennapjainkba.
Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött:
-------------
The MCC visits Bratislava!
DATE: 07.11.2023 (Tuesday), 17:30
VENUE: Csemadok Pozsony / Bratislava - Námestie 1. mája, 811 06 Bratislava
In his autobiography, the celebrated inventor Ernő Rubik made this remark: “We often do things really well only when we do them playfully.” Play is not only a cherished activity, but also an attitude – a way of relating to someone or something in our life world. This particular attitude becomes manifest, for instance, when we respond with ease to the suggestion of an object or take risks in a frolicsome spirit or engage in a conversation with humour or do things without regard for their practical purpose.
Then, for a certain time, we consider our actions and words as a sort of game. This lecture describes in details how and when we can adopt a playful attitude and highlights the feeling of fulfilment and satisfaction it brings to our everyday lives.
Lecturer: Gabor Csepregi, visiting fellow, MCC
The presentation will be in English. Participation at the event is free of charge, but registration is compulsory.